Skip Ribbon Commands

Driftinfo
OBS! Listans RSS-flöde tar några minuter innan det uppdateras i EPi-server

Kommentarer

Påverkan finns över hela SLU på ett stort antal tjänster och system. Det upplevs som seghet eller att det går långsamt.

230118: Nätstörningen som vi har är en kombination av ett ålderstiget nät och mycket datatrafik. Jämfört med normalläget ser vi att Windows update har mer trafik än vanlig, i övrigt bedöms det vara trafik som vanligt.

IT-avdelningens datorhantering använder sig inte av Windows update för uppdateringar och I normalfallet fungerar det väl med de institutioner som använder windows update för att uppdatera sina datorer. Vår bedömning är att det är en kombination av att Microsoft nyligen släppt uppdateringar, studenters datorer på Campus och fler anställda på kontoret med datorer som uppdaterar sig via Windows update.

Det är viktigt att datorer som befinner sig på SLUs nät är uppdaterade och säkra, vi kommer därför att till att börja med "rida ut stormen" tills de är uppdaterade. IT-avdelningen har sedan tidigare planerade åtgärder för att undvika den här typen av störningar som kommer att implementeras i nätverket framöver.
20230120: Vi har fått rapporter om att IP-telefoni och IP-Dect  telefoni är påverkat av de kapacitetsproblem vi har i nätverket.
2023-01-18 11:00AktivSlutfördSlutförd

Många studenter saknar just nu de roller som behövs för att komma åt lagring och andra resurser. Återställning pågår men tar tid.
2022-12-19 13:002022-12-21 16:00Avhjälpande åtgärder pågårOplaneradAktivSlutförd